u bent hier: Activiteiten

BK INDOOR 2017 - HERENTALS

Zondag 26 februari zijn we om 7:45 u vanuit de Straffe Boog vertrokken richting het Belgisch kampioenschap in Herentals. Onderweg namen we even tijd om goed wakker te worden met een koffietje om het laatste stuk richting het BK af te leggen.

Daar aangekomen moesten we bellen om de poort te komen openen en we mochten dan ook onze wagen aan de achterzijde van het sportcomplex laten staan. Van een vriendelijk onthaal gesproken: we werden begeleid naar het aanmeldpunt en daarna naar de plaats waar we ons mochten installeren. Vele bekende gezichten kwamen goeiedag zeggen en vroegen of ze ons konden helpen maar de statieven stonden al op hun plaats en de bogen stonden schietklaar. Samen met Henk heb ik dan onze schutters één voor één goed gezet zodat we samen konden inschieten en de laatste aanpassingen konden doen om dan omstreeks 11 u aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De sfeer was heel ontspannen en vele bekende en onbekende gezichten kwamen ons toejuichen en tips geven hoe we toch nog net iets beter konden worden..... Naast ons stond nog een andere gschutter genaamd Jonathan. In de 7de reeks brak er een bout van zijn katrolboog af waardoor zijn hele boog uiteenspatte en iedereen direct even de pijlen neerlegde. Onze schutters hebben daarna doorgeschoten tot hun 10 reeksen uitgeschoten waren. Met een heel team hebben we dan de boog van Jonathan hersteld waarna hij ook zijn laatste reeksen kon afwerken. Na onze 30 pijlen was de score als volgt:

 • Patrick 216
 • Johan 110
 • Nina 89.
 • de medaillewinnaars van de straffe boog

  Daarna hebben we anderhalf uur middagpauze gehad vooraleer we konden afkampen. We wisten op voorhand dat we met onze 3 schutters ook 3 medailles gingen meenemen richting huis. Patrick had sowieso goud in de categorie b2/b3 want hij was de enige schutter in zijn categorie en in de categorie b1 hadden we Nina en Johan voor goud en zilver. We begonnen met een goed gevoel en vele gezonde zenuwen aan de afkamping. De eerste reeks begon al heel spannend en werd pas duidelijk na de telling. Nina won met 20. Ook in de tweede reeks kwam het op de laatste pijl van Nina aan maar deze was mis dus won Johan en het werd 22. De zenuwen kwamen meer en meer op bij de schutters en in de derde reeks ging het even mis bij Johan want hij schoot 2 pijlen naast het blazoen dus het werd 42 voor Nina. De vierde reeks werd heel spannend en weer kwam het aan op de laatste pijl. Deze keer won Nina. Zo werd het 6-2 voor Nina en ze behaalde dus goud. De tranen van geluk rolden van ieders wangen, de spanning viel weg en de compititiestrijd werd opgeborgen.

  De andere schutters beneden waren nog steeds bezig met hun 30 pijlen. Ze schoten immers in reeksen daar er meer dan 200 schutters waren en die konden niet tegelijk schieten. Zo hebben we nog even kunnen voorttrainen en gekeken waar onze werkpunten lagen. Maar onze schutters werden moe en omstreeks 15 u hebben we alles terug mooi in de wagen opgeborgen. We besloten om even mee te luisteren en te kijken bij de bekende gezichten en gezellig iets samen te drinken in de bar. We voerden diepe gesprekken, bespraken de werkpunten, maar ook hebben we enorm gelachen en zo werden de vriendschappelijke banden wat aangehaald.

  Daarna hebben we wel moeten wachten tot iets na 18 u vooraleer de prijsuitreiking begon en trots gingen de winnaars van de Straffe Boog het podium op.

  Op weg naar huis hebben we nog goed gelachen in de auto. Moe maar met een goed gevoel zijn we omstreeks 20:15 u terug geland op de Straffe Boog.

  Sharon