u bent hier: Activiteiten

CLUBKAMPIOENSCHAP (27/06/2017)

Dinsdag, 27 juni 2017. Op deze dag vond in de lokalen van de Phil Harmonie het clubkampioenschap
plaats. Dit is de traditionele afsluiter van het seizoen van de Straffe Boog.

Rond 17 uur begonnen de eerste schutters aan de wedstrijd. Het concept was hetzelfde als bij de verbroedering de week voordien. Inschietpijlen 10 stuks en 30 wedstrijdpijlen (5 reeksen van 6.) Afstanden tussen 18 en 30 meter op schijven van 60 cm of 80 cm. Nadat de schutters hun ding gedaan hadden, was er nog een wedstrijdje tussen de spotters. Zo kon de uitslag nog door elkaar gehaald worden, wat de spanning natuurlijk ten goede kwam.

De spotters moesten een bepaald aantal pijlen naar een blazoen van 122 cm gooien. Dat blazoen was in het gras uitgespreid. De schutter met de laagste score gaf de spotter in dit geval de meeste pijlen. Hoe beter de rangschikking was, hoe minder pijlen de spotter kreeg.

Dat leidde tot volgende rangschikking:

  1. Pascal M + Jan: 158
  2. Johan + Peter: 142
  3. Patrick + Henk: 137
  4. Dieter + Mary: 96
  5. Christof + Kaat: 88
  6. Nina + Sharon: 71
  7. Pascal B + Wilfried: 70

Rond 19:30 u. was het tijd voor een heerlijke maaltijd klaargemaakt door Maria. Paella stond op het menu, en er werd gretig van gesmuld, zou later blijken. Dit jaar zeker geen tekort. Menigen bediende zich meer dan één keer!!

lekkere paëlla in straffe boog

Na het eten volgde nog de traditionele speech van Jan waarin het hele seizoen nog eens overschouwd werd. Ook was er nogmaals een dankwoord gricht aan Maria en Adrien. Na nog wat gedronken te hebben, keerde we iets over middernacht huiswaarts.

En met dit verslag ben ik aan het einde van dit schietseizoen gekoomen. Vermoedelijk worden de trainingen hervat op 5 september, maar daar zal in deloop van de zomer nog meer duidelijkheid over komen, alsook de betaling van het lidgeld.

schutter en spotter samen in actie

Tot slot wil ik namens de schutters iedereen bedanken die aan dit seizoen heeft meegewerkt, dan bedoel ik vooral spotters en andere begeleiders. Zonder deze mensen zou boogschieten voor ons niet mogelijk zijn. Ik wil dan ook aan iedereen een fijne zomer en een welverdiende vakantie toewensen. Tot in september.
Tot dan en fijne zomer.

Groeten
Christof