u bent hier: Activiteiten

CLUBKAMPIOENSCHAP (28/06/2016)

Op deze dag vond naar jaarlijkse traditie het clubkampioenschap plaats. Hiermee wordt het voorbije seizoen op een feestelijke manier afgesloten.

Rond 17 uur begonnen de eerste schutters aan de wedstrijd. Het concept was een beetje anders in vergelijking met vorige jaren. Nu werd een soort FITA geschoten. Het systeem zat als volgt in elkaar:
4 afstanden met 4 verschillende schijven. De afstanden varieerden van 25 over 20 naar 15 en 10 m. De grootte van de schijven varieerde van 122 cm naar 80 cm over 60 om tenslotte bij 40 cm uit te komen. Hoe kleiner de schijf hoe dichter men stond. Voor de wedstrijd mochten 10 pijlen worden ingeschoten.
Bij elke nieuwe afstand mocht er niet meer ingeschoten worden. Dit doet men ook niet bij officiële wedstrijden. Op de grootste schijven 122 cm en 80 cm werden telkens 6 vluchten van 6 pijlen (36 pijlen) afgevuurd. Op de kleinere doelen (kortere afstanden) werd geschoten in reeksen van 3. Daar vertraging dreigde, werd de laatste reeks in 6 pijlen geschoten. Dat was geen overbodige beslissing. De tweede groep moest beginnen om 19 uur. Ook hier hetzelfde principe uiteraard. Uiteindelijk zat het schieten erop omstreeks 20:30 u. Net op tijd want alles was nog niet eens opgeruimd, en een hevige bui barstte los. Mochten we de laatste reeksen ook per 3 hebben geschoten, wat eigenlijk de bedoeling was, waren we waarschijnlijk kletsnat geweest. Toch zeker diegenen die om 19 uur moesten schieten.

groepsfoto klein

Na het schieten wachtte ons een heerlijke paella. Het was om duimen en vingers af te likken. Vlak voor het dessert werd er zoals ieder jaar nog één en ander besproken. Zo werden alle behaalde resultaten bekend gemaakt. Onderaan dit verslag geef ik de voornaamste cijfers mee. Ook werd er nog eens op gehamerd dat er aan de schietlijn wat meer concentratie moest zijn en dat er minder lawaai moet zijn tijdens het schieten. Daarnaast werd gevraagd om gsm's tijdens de training uit te zetten of toch ten minste op stil. Er werd ook afgesproken om het lidgeld niet te verhogen, 90 euro voor een heel seizoen. Voor diegenen die maar een beperkt aantal keren komen schieten, ligt de prijs lager. De formule van FITA-schieten zoals vanavond stuitte op wat terechte kritiek: er gaat veel tijd verloren omdat bij een nieuwe afstand de doelen moeten worden verzet. Voor de schutters is het evenmin makkelijk omdat ze wat intuïtief hun statief moeten instellen bij de nieuwe afstanden. Dus beter volgend jaar een klassiekere (FITA-)formule.

klein2

Achteraf werd nog wat nagekaart, waarna iedereen langzaam maar zeker naar huis begon te gaan. En zo eindigt het seizoen 2015-2016, tijd om aan een welverdiende vakantie te kunnen beginnen. Als afsluiter van dit verslag geef ik nog even de belangrijkste cijfers van dit seizoen mee.

  1. BK Outdoor (Brussel): B1 = Kampioen Johan 235; B2B3: afkamping tussen Patrick (208) en DVD (321). DVD wordt kampioen.
  2. VK Indoor (Merksplas) B1 = Kampioen Ruben; B2B3 = kampioen DVD
  3. Nationale competitie: Kampioen = Ruben 3451 (9 wedstrijden); Zilver = Christof 2805 (10 weds.); Brons = Dieter 2342 (10 weds.)
  4. FITA in Laakdal: B1 = Ruben 974, Johan 479; B2B3 = Patrick 757, DVD 735. Op 18 m: Kathleen 715, Dieter 697, Nina 586.
  5. Houtkliever: Frank die een fikse houtvoorraad aangelegd heeft voor de komende winter.
  6. Clubkampioenschap: 48 pijlen op 4 verschillende afstanden (25, 20, 15, 10 m)
    Ruben 359, Sharon (ter vervanging van Nina) 308, DVD 293
paella

Met deze cijfers ben ik bijna aan het einde van dit verslag gekomen. Ik wil namens iedereen alle mensen bedanken die dit seizoen hielpen realiseren. Namen zal je hier niet lezen, iedereen weet intussen al waarom... En zo ben ik dan helemaal aan het einde van dit verslag gekomen. Ik wens iedereen een fijne en deugddoende vakantie toe. De eerste training van het nieuwe seizoen is gepland voor dinsdag 6 september.

Tot dan
Christof