u bent hier: Activiteiten

FITA Laakdal (zaterdag 10/06/2017)

Zeg niet "Nadal" ook niet “Tranendal” maar wel "Laakdal" ...

Het werd een lastige, lange dag maar toch ook mooi en leerrijk ...

Omstreeks 6:15 u. opgestaan en na een karig ontbijt vlug naar de garage, waarin de dag voordien ingebroken was en mijn GPS gestolen... oef, de auto stond er nog ... en vlug richting de Philharmonie. David en Johan waren er al en Patrick en Sharon kwamen toe. Gulle Sharon leende me haar TomTom en elke auto ging zijn eigen weg: Sharon onmiddellijk richting Laakdal, en bibi richting Dirk VD. Alles verliep aanvankelijk perfect tot we zo’n 5 km vóór de tunnel van A’pen kwamen. Het was zelfs geen stapvoets verkeer: we zaten vast. Dankzij de moderne tamtam wisten we dat Peter en Sharon vlak voor ons zaten. Door die verschrikkelijke file kwamen we meer dan een uur te laat aan! En om nu om 6 u. te vertrekken zie ik echt niet zitten! Dus hopelijk volgend jaar geen file! Gelukkig waren de inrichters mild en we mochten toch nog onze wedstrijd schieten, wel zonder tijdsweergave en zonder scheidsrechter. Wellicht is het dan ook geen officiële wedstrijd!

Zoals steeds was het toernooi zelf goed ingericht: met tent en keurig opgestelde schietblokken met de juiste blazoenen. Netten waren correct geplaatst, net achter de blokken. Maar ... de netten waren van slechte kwaliteit: de meeste pijlen gingen er los door waardoor de mazen van het net als scheermesjes fungeerden en de veren kapotsneden. Veel schade voor Johan, Nina en Dirk. Ook moet ik er aan denken een metaaldectector mee te nemen, hoewel Arendsoog bijna zo goed is als een metaaldetector, bovendien verbruikt hij geen batterijen (voor zover ik weet!).

De resultaten vielen eigenlijk tegen: Dirk en Nina waren echt niet in vorm, Johan was wisselend, Patrick herpakte zich na een lauwe start en Ruben schoot uiteindelijk toch weer uitstekend, na een matig begin. Was het de warmte, te veel licht? Wie zal het zeggen. Enkele punten werden genoteerd. Die zullen op training aan bod komen.

Straffe Boog in Laakdaal

Belangrijk en door weinigen gedaan: het is warm, vergeet dus niet een hoofddeksel (pet, hoedje) op te zetten. Zoniet kan dit leiden tot een zonneslag, zoals sommigen aan den lijve ondervonden hebben.

Noodzakelijk voor volgende toernooien: het is een wedstrijd, dus moeten bepaalde punten gerespecteerd worden: tijdens de reeksen mag niet door de spotter aan het statief gesleuteld worden, blinddoeken moeten worden opgehouden tijdens de wedstrijd en niet na elke reeks afgezet, geen GSM noch alcolhol noch sigaretten tijdens de wedstrijd (eventueel in de pauze bij het wisselen van een blazoen of de middagpauze) . Dat zullen we duidelijk nog eens moeten bekijken!

Niet te vergeten, de scores:

B1

  • Ruben - 941
  • Johan: 417
  • Nina: 148

B2/B3

  • Patrick: 579
  • Dirk VD: 365

Rest mij nog de spotters en chauffeurs van harte te danken. Zeker voor de chauffeurs was het een helse dag, maar jullie hebben dat uitstekend gedaan! En jullie kennen het adagio: zonder spotters geen schutters!

Jan