u bent hier: Activiteiten

LAAKDAL (11/6/2016)

Zaterdag 11 juni was het weer heel vroeg opstaan voor sommigen: afspraak was immers voor de meesten om 6:50 u. aan de Philharmonie. De afspraken werken keurig gerespecteerd en dus konden we punctueel richting Laakdal vertrekken, voor een heuse FITA. Enkele nieuwelingen zouden die 144 pijlen niet op 30 maar op 18 m schieten, een goede training en voorbereiding op volgend jaar.

Wagen Jan en volgwagen Paul hadden geen verkeersproblemen, lees wegomlegging, en kwamen omstreeks 8:30 u. aan, behoorlijk op tijd. Maar wagen Sharon en Mary zaten in de soep en kwamen, de een al wat later dan de ander met vertraging aan. Hierdoor konden we pas om 9:15 u. beginnen met inschieten ipv 9:00 u.

De organisatoren hadden ons weer verwend en gezorgd voor een tent voor onze spullen en stoelen. Zelfs electriciteit was voorzien. Maar ... zoals vorig jaar, hadden ze vergeten te zorgen voor het eerste blazoen, namelijk een blazoen van 60 cm. Een penibel probleem was dat niet daar verscheidene schutters toch nog moesten worden opgesteld. Een ijlkoerier zorgde voor een snelle bestelling en zo konden we toch beginnen op de 60 cm.

laakdal 01

Bij de 30-m B1-schutters spande Ruben de kroon met 195. Johan startte niet zo goed en haalde maar 52 punten. Bij de B2-B3-schutters lag Dirk VD aan de leiding met 139, op de hielen gezeten door Patrick met 94. Bij de 18-m schutters was Dieter het best gestart met 167, gevolgd door Kathleen met 119 en Nina met 92.

Na de 1e 36 pijlen werd even gepauzeerd omdat er nieuwe blazoenen (80 cm) werden opgehangen. Hoog tijd voor sommigen om vlug een saffie op te steken!

Na dit korte intermezzo ging de score voor de meesten met een fikse sprong vooruit, logisch want het blazoen was 20 cm groter. Dieter had blijkbaar aanpassingsproblemen en scoorde zelfs iets lager. Ruben haalde een mooie score van 246. Dirk VD werd voorbijgestoken door Patrick.

Na deze reeks van 36 werd gepauzeerd om de inwendige mens te versterken. Zouden de scores weer een algemene dip kennen? Dit keer bleek de tendens niet algemeen: een paar behielden de status quo (Ruben, Nina) en een paar gingen vooruit (Dirk, Kathleen). Na deze reeks van 36 pijlen op het blazoen van 80, werd een nieuw blazoen opgehangen: 122 cm. Zo kun je toch niet meer missen !! Sommigen maakten hier inderdaad een stevige sprong voorwaarts: grootste sprong vooruit lag bij Johan van 90 naar 238. Mooi. Patrick bleek Dirk VD toch geklopt te hebben. De eerste keer in zijn schutterscarrière. En Ruben, die had een nieuw record: 974 !! Proficiat !!

groep

De eindscores:

B1 - Ruben: 974 - Johan: 479
B2/B3 - Patrick: 757 - Dirk VD: 735
18m
Kathleen: 715 - Dieter: 697 - Nina: 586

Na een korte pauze volgde een mini-inschietreeks van enkele oud-sporters, waaronder P. Vermeiren en verspringer Erik Nys. Daarna vormde elke oud-sporter ploeg met vijf boogschutters van de Straffe Boog: Dirk, Johan, Kathleen, Patrick en Ruben, Het werd een spannende afkamping, waarbij Dirk VD uiteindelijk aan het langste eind trok.

Hierna volgde het begin van de bbq, waar we dit jaar geen voorkeursbehandeling kregen en dus moesten aanschuiven. Maar het loonde de moeite, want net als vorige jaar was het lekker! Jan kreeg dan nog een cadeautje van Paul: de pamper van Paul Vermeiren. Een kleinood om te koesteren en dus ging Jan aan Paul vragen dit kleinood te signeren, wat hij ook graag deed. Over 100 jaar veel geld waard !!!

Pluim voor de organisatoren van de FITA van Laakdal, die er weer op alle vlakken een festijn van maakten. Wordt wellicht vervolgd!

Tot slot een hartelijke dank aan alle spotters en chauffeurs die er weer voor zorgden dat de STRAFFE-BOGERS weer aan hun trekken konden komen.

Tot de volgende,
Jan