u bent hier: Activiteiten

VERBROEDERING (14/06/2016)

Op dinsdag 14 juni 2016 vond voor de derde keer de verbroedering plaats tussen de drie verenigingen die samen boogschieten in de lokalen van de Philharmonie: Sint-Joris-Sint-Denijs, Ivanhoe en de Straffe Boog.

verbroedering straffe boog

De voorbije edities waren een succes, reden om het voor een derde keer te organiseren. Het concept was hetzelfde: in elke ploeg zat een schutter van één van de 3 verenigingen. De bedoeling is om een vriendschappelijk treffen te organiseren. Rond 17:30 uur werd er met schieten begonnen. Er werd geschoten als volgt: 10 tot 20 inschietpijlen, daarna 5 reeksen van 6 pijlen = 30 pijlen. Dat alles moest gebeuren op schijven die varieerden van 21 tot 80 cm afhankelijk van de ervaring en mogelijkheden van de schutters. Diegenen die met kruisbogen schoten, schoten zoals gewoonlijk binnen, maar ook sommigen van de Straffe Boog deden dat. Buiten werd geschoten op afstanden van 18 tot 30 m, binnen werd geschoten op een afstand van 18 m. Het schieten duurde tot ongeveer 20:30 u.

verbroedering sint joris

verbroedering ivanhoe

Daarna was het tijd om bij een hapje en een drankje nog wat na te genieten. Na het bekend maken van de uitslagen, die je straks kan lezen onderaan dit verslag, was het tijd om echt te verbroederen. Dit jaar was het immers de bedoeling om onze collegaschutters echt nog beter te leren kennen. Aanvankelijk bleek dat wat tegen te vallen, omdat sommige tafels vlug leeg waren, maar een dag later bleek dan weer dat er toch ernstig verbroederd was. Sommigen hebben het vol gehouden tot ongeveer half twee 's nachts.

Conclusie: ook deze keer werd het weer een groot succes. Reden genoeg om er naar alle waarschijnlijkheid nog een vierde editie aan toe te voegen.

DE RESULTATEN

 1. Dieter (bij verstek Mary) 209
 2. Dirk B (bij verstek Bart) 185
 3. Kathleen (Hilde) 144
 4. Patrick (Kaat) 130
 5. DVD (Tony) 124
 6. Marijke (bij verstek Wouter met longbow) 119
 7. Nina (Sharon) 113
 8. Ruben (Franky) 96
 9. Johan (Martine) 93
 10. Christof (Ignace) 80
 11. Frank (Ellen vervangen door Hilde) 79

Het team dat gewonnen heeft bestond uit Dieter, vertegenwoordigd door Mary, voor de Straffe Boog (209/300), Thomas Bekaert (181/300) voor Ivanhoe en voor St Joris St Denijs was er Adrien Woussen (95/100).

de winnaars

En met deze cijfers ben ik aan het einde van dit verslag gekomen. Als afsluiter van het seizoen is er nog het clubkampioenschap, dat plaatsvindt op dinsdag 28 juni. Ook daarover zal er weer een zo pittig mogelijk verslag te lezen zijn. Alle verslagen zijn trouwens terug te vinden op onze website:

Tot later
Christof