u bent hier: Activiteiten

VK MERKSPLAS (13/2/2016)

Zaterdag 13 februari 2016: om half 8 verzamelden de meeste schutters aan het schietlokaal, de Philharmonie, voor wat een leuke lange dag zou worden. Anderen, de gelukzakken, werden thuis opgehaald. Voor het eerst werd een Vlaams Kampioenschap ingericht. Via de E40E17 en E34 ging het richting Merksplas (ten noord-oosten van de stad Antwerpen). Na wat zoeken omwille van wegomleggingen kwamen we met enige vertraging aan. Bij aankomst de gebruikelijke taferelen: opstellen van materiaal en inschieten.

Het concept zag er als volgt uit: 60 pijlen, met name 2 x 30 met een pauze tussenin, vluchten van 3 pijlen op schijven van 60 cm. Daarna de afkamping. Rond kwart voor 12 zat het eerste deel met 60 pijlen erop. Tijdens het middagmaal vernamen we dat een week later het Belgisch kampioenschap zou doorgaan in Luik. Verschillende personen hadden interesse, maar door het laattijdig op de hoogte zijn was het niet makkelijk om alles georganiseerd te krijgen. Ook de afstand, 200 km voor een enkele rit, speelde mee. Na wat overleg werd er beslist hier niet aan deel te nemen.

Voor ik wat dieper inga op de afkamping geef ik eerst de resultaten van het eerste deel:

Categorie B1:

  1. Ruben 471 punten
  2. Christof 213 punten
  3. Dieter 189 punten
  4. Johan 167 punten

In de categorie B2B3, werd Dirk Vandingenen (417) eerste, en Patrick tweede (349).

Nu wat meer uitleg over de afkamping. Hier schieten 2 schutters tegen elkaar. Er worden vluchten van 3 pijlen afgeschoten. Dat was ook al in het eerste deel het geval. De hoogste score krijgt 2 punten in de afkamping. Bij een gelijke stand krijgt elke schutter 1 punt. Wie het eerste aan 6 komt, is de winnaar.

In de categorie B1 zagen de halve finales er als volgt uit:
Johan tegen Ruben en Dieter tegen Christof
In de andere categorie waren maar 2 schutters, dus was er enkel de finale.
Halve finale: Johan versus Ruben 0 6 - Christof versus Dieter 6 4

Kleine finale (voor het brons) ging tussen Johan en Dieter. Stand 4 - 6. Dieter pakte dus het Brons, met immense vreugde tot gevolg. Zijn spotter werd bijna hartstochtelijke gezoend !!

Finale Ruben tegen Christof 6 - 0 .

In de categorie B2-B3 werd het ook 6 - 0 voor Dirk.

De eindrangschikking zag er dus zo uit:

Categorie B1

  • Derde plaats (brons) Dieter Dhanyns
  • Tweede plaats (zilver) Christof Dewit
  • Eerste plaats: (goud) Ruben Vanhollebeke.

Categorie B2/B3 pakte Dirk Vandingenen goud en Patrick Hooft zilver.

Na de prijsuitreiking en de fotosessies was het tijd om nog wat na te kaarten bij een drankje. Rond 16 uur keerden we huiswaarts en zat een lange maar een dag vol voldoening erop. Ik wil namens de schutters iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Rond 18 uur stonden we weer aan de Philharmonie in Brugge. Voorlopig zijn geen andere wedstrijden of speciale activiteiten gepland.

En zo kom ik aan het einde van dit verslag. Bij een volgende activiteit zullen jullie weer een zo pittig mogelijk verslag kunnen lezen.

Groeten
Christof