Om te beginnen weet ik niet hoe dit verslag te moeten starten. De voorbije jaren was er op de laatste schieting voor de kerstvakantie altijd wel een etentje, maar werd er voordien ook geschoten. Dat was deze keer anders, er was gewoon een etentje en er werd dus geen pijltje getrokken.

Dus moest ik even nadenken om toch een verslag in elkaar te steken dat enkel gaat over een etentje op restaurant. Niet makkelijk als je het anders gewoon bent. Maar laat ons hopen dat de ze tekst de moeite waard is om gelezen te worden.

Zoals hierboven aangegeven trok het hele gevolg van de Straffe Boog dit keer naar restaurant Poortershuyze in Sijsele. De voorbije jaren vond ons kerstetentje plaats in de lokalen van de Philharmonie, maar door allerlei omstandigheden vonden we het nu beter om buitenshuis te gaan. Over die omstandigheden zal ik het in dit verslag niet hebben, daar is al genoeg over nagekaart, dat het niet meer nodig is om er nog eens een pagina aan te besteden. Dus zal ik het over het eten hebben en de goede sfeer die zeker aanwezig was. Omstreeks 18 uur begon het vertrek naar het restaurant. De ene kwam op eigen kracht. Anderen werden thuis of aan de schietstand opgehaald.

Rond 19 uur vulde de zaal van Poortershuyze zich met het hele gezelschap. Het werd een recordopkomst: 35 eters! Rond kwart over 7, nadat we het eerste drankje hadden gekregen, gaf Jan een speech. Daarin vernamen we dat het voor de leden van de Straffe Boog moeilijker zou worden om deel te nemen aan wedstrijden. Reden hiervoor is de stopzetting van een overeenkomst tussen HBL en Parantee-Psylos. Zo werden schutters die aangesloten waren bij Parantee-Psylos, stilzwijgend lid van de HBL. Dat kan nu niet langer. Mocht er toch iemand willen deelnemen aan officiële wedstrijden dan kan hij of zij dat doen op eigen kosten. Begin januari vergadert Jan hierover met een afgevaardigde van Parantee-Psylos en de HBL. Ook werd nog eens de reden van het etentje buitenshuis en alles wat er bij komt kijken uit de doeken gedaan.

De sfeer zat er goed in

Na de speech was het tijd voor het eten. Bij de ene viel dat al wat meer in de smaak dan bij anderen. Maar al bij al viel dat goed mee. Er was soep, hoofdschotel en dessert. Volgens sommigen had het iets meer mogen zijn. Rond 22 uur kon men voor de laatste keer een drankje bestellen, vermoedelijk sloot de zaak om 22:30 u. Dus iets voor 23 u. trokken we huiswaarts. We waren vroeger thuis dan anders, maar al bij al kunnen we stellen dat het toch een leuke avond was met een gezellige sfeer. En dat blijft het allerbelangrijkste.

In goed gezelschap

En zo zit het eerste deel van het seizoen er al weer op. Laat ons hopen dat we op de ingeslagen weg kunnen verder gaan in het jaar 2018. En zo zit ook dit verslag er al weer op. Ook in 2018 zullen er bij de activiteiten van de Straffe Boog verslagen te lezen zijn. Aan iedereen een gelukkig nieuwjaar en tot in 2018.

Groeten
Christof

Sponsors

Locatie

Wij gebruiken cookies
Wij gebruiken cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl andere ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: als u onze cookies weigert zijn mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar.